×
Wespennest in huis

Wespen in huis

Tref je veel wespen in huis aan? Het is dan goed mogelijk dat er een wespennest in de constructie van het huis zit. Denk bijvoorbeeld aan een  wespennest in de spouwmuur, in het plafond of onder het dak. De wespen die in je huis rondvliegen, zoeken altijd een weg naar buiten, vaak lukt dit. Als het niet lukt is het nest waarschijnlijk al zo groot geworden dat het de wespen zelf in de weg zit. Wespen gaan namelijk altijd op licht af, dus wanneer er onvoldoende lichtinval is van buiten, gaan ze op een andere lichtbron af. Ramen en deuren bijvoorbeeld, hier zie je wespen vaak verdwaasd rondkruipen. Heb je wespen in huis? Vaak zul je dan over moeten gaan op een wespenbestrijding.

Suffe wespen in huis

Wanneer een wesp van huis is heeft hij geen toegang tot voedingsstoffen. Als ze de weg terug niet meer kunnen vinden, raken ze suf en gedesoriënteerd. Ze zijn dan niet in staat om defensief op te treden, maar wel eenvoudig te vangen voor ons. Druk daarentegen nooit een wesp in het nauw, ze kunnen nog steeds steken.

Overlast van wespen in huis

Wespen in huis geven overlast. Je zal er eerst misschien weinig van merken, maar na een tijdje zijn de gevolgen duidelijk te merken. Zie je bijvoorbeeld vochtige plekken op het plafond? Deze ontstaan door een wespennest boven het plafond. Als de aanvliegroute op een vervelende plek zit, veroorzaakt dit ook veel overlast. Daarnaast zie je wespennest vaak in spouwmuren, dit is niet goed voor het isolatiemateriaal. Bovendien worden wespen erg agressief wanneer ze zich bedreigd voelen. Ga wespen dus nooit zelf bestrijden! 

Wespennest zoeken

Voordat iets weggehaald kan worden, moet je het eerst zien te vinden. Inspecteer eerst de buitenzijde van het huis. Verwacht niet dat je het nest binnen een paar minuten hebt gevonden. Het is mogelijk dat de wespen niet heel actief zijn of het wespennest zit op een moeilijk zichtbare plek. Als je een wesp ziet vliegen, volg dan waar hij naartoe gaat. Vliegt hij richting je huis? Dan is de wesp waarschijnlijk op weg naar het nest. De plek waar de wesp in gaat, is de plek waar de vliegopening zit. Is het je niet gelukt de vliegopeningen te vinden, maar weet je wel zeker dat er een wespennest in de buurt zit? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Zij weten snel het nest op te sporen en te bestrijden.

Wespen in huis bestrijden

Ga wespen niet zelf bestrijden. Er kunnen hierdoor ontzettend gevaarlijke situaties ontstaan. Schakel een professionele ongediertebestrijder voor een veilige en vooral effectieve bestrijding!