×
Wespen bij jam

10 tips tegen wespen

Lees hier onze tien beste tips tegen wespen. Voorkom overlast door wespen en zorg ervoor dat je niet gestoken wordt door wespen. Dat wordt genieten deze zomer!

Tip 1 – Maak een wespenval van een petfles

Snijd de bovenkant van een petfles. Giet wat limonadesiroop of bier (iets zoets) in de fles. Zet de bovenkant op de kop terug op de fles en klaar is je wespenval. Zet hem niet op tafel, maar een eindje verderop.

Tip 2 – Laat kinderen uit rietjes drinken

Door uit een rietje te drinken voorkom je dat kinderen een wesp opdrinken. Zo houd je het risico van wespensteken in mond of keel klein. Nog beter zijn bekers met een deksel waar een rietje doorsteekt.

Tip 3 – Houd kinderen goed schoon

Veeg na het eten en drinken de handen en mond van je kind steeds goed schoon. Hebben ze gemorst op hun kleding? Trek ze dan meteen even een iets schoons aan.

Tip 4 – Dek etenswaren en drankjes af

Wespen zijn op zoek naar suikerhoudend en eiwitrijk voedsel. Zodra je etenswaren of drinken buiten zet, komen de wespen daar direct op af. De wespen eten het niet zelf op, maar nemen dit mee naar het wespennest, als voedsel voor de larven.

Tip 5 – Beperk het gebruik van parfum of geurige shampoos en deo’s

Wespen worden aangetrokken door sterke, zoetige geuren. Door het gebruik van geurige shampoos en deo’s of het dragen van parfum maak je van jezelf een wespenmagneet. Gebruik in plaats hiervan producten zonder parfum.

Tip 6 – Voorkom transpiratiegeur

Ook transpiratiegeur trekt wespen aan. Zorg dus dat je niet naar zweet stinkt, maar gebruik ook geen geurige deo. Gebruik een goede deodorant zonder parfum. Zie ook tip 5.

Tip 7 – Citroen met kruidnagel

Snijd een citroen doormidden en leg deze op een schoteltje. Steek een aantal kruidnagels in het vruchtvlees en zet het schoteltje op tafel. Wespen kunnen de geur die vrijkomt niet verdragen.

Tip 8 – Zet wierook op tafel

Wespen houden niet van rook. Zet wierook op tafel en steek het aan.

Tip 9 – Maak een nep-wespennest

Pak een vuilniszak en stop deze voor de helft vol met krantensnippers of iets dergelijks. Knoop hem dicht en hang je nep-wespennest op ergens in je tuin. De wespen zien een ‘vreemd’ nest hangen en blijven uit de buurt.

Tip 10 – Brand koffie

Doe een beetje gemalen, ongebruikte koffie in een vuurvast kommetje. Steek het aan en zet op tafel. Het stinkt wel een beetje, maar je hebt geen last van wespen.

Bonustip – Bel een wespenbestrijder

Als niets meer helpt zit er nog maar één ding op. Bel een professionele wespenbestrijder! Zij kunnen al jouw vragen beantwoorden en helpen bij een effectieve wespenbestrijding.