×
Kruidnagel tegen wespen

5 middelen tegen wespen

Wespen en kruidnagel

De geur van kruidnagel is een overheersende geur waar wespen graag bij uit de buurt blijven. Een goede methode is om een bakje met water en kruidnagel te vullen en deze te plaatsen waar de meeste wespen zich bevinden. Deze zal je wel regelmatig moeten verversen om de sterke geur van het kruid te behouden. Het gebruik van kruidnagelolie is ook mogelijk.

Wespen verjagen met ammoniak

Wespen houden niet van de scherpe geur van ammoniak. Met dit middel kan je heel goed wespen uit je omgeving verjagen. Ammoniak, of ammonia, is een schoonmaakmiddel die de meeste mensen wel in huis hebben. Pas wel goed op wanneer je dit gaat gebruiken, want dit huismiddel is giftig en brandbaar. Verdun het middel in een bakje met water en plaats deze in de buurt van de wespen.

Geur van azijn tegen wespen

Er zijn verschillende middelen tegen wespen waarbij je met de geur de zoemende insecten uit je tuin kunt verjagen. Zo vinden wespen de geur van azijn heel vervelend en zullen ze hoogstwaarschijnlijk wel op afstand blijven. Om deze geur nog iets te versterken, kun je er citroenschillen aan toevoegen.

Wespen lokken naar andere locatie

Wespen in je buurt kun je verjagen, maar je kunt ze ook lokken naar een andere locatie. Door iets zoetigs heel ver uit je buurt neer te leggen, vliegen de wespen allemaal die kant op om van het lekkers te smullen. Het gevaar hierbij is wel dat je misschien zelfs meer wespen aantrekt dan er voorheen waren. Bij grote overlast van wespen kan je wespen lokken en vangen. Hiervoor bestaat een oude truc met een frisdrankfles. Snij de fles doormidden en vul de bodem met een zoete drank. Zet de bovenkant van de fles ondersteboven en in het onderste deel. De wespen vliegen in de fles en komen er niet meer uit.

Wespen bestrijden met waterzak

Onder de bestrijding van wespen valt ook het verjagen van de beestjes. Een creatief middel tegen wespen is het ophangen van een waterzak. Hiervoor heb je middelen nodig die je waarschijnlijk wel in huis hebt. Vul een pedaalemmerzak met water of ijsklontjes en hang deze op de vliegroute van de wespen. Door de flikkering van deze waterzak blijven de wespen op afstand.