×
Wespen op hout

Geen wespennest, maar wel wespen

Het begint eindelijk wat mooier weer te worden en je zit daarom weer vaker buiten. Heerlijk, totdat blijkt dat wespen hetzelfde idee hebben. Waar je ook zit in je tuin, overal heb je last van de wespen; het wespenseizoen is begonnen. Je weet dat je om wespen te bestrijden op zoek moet naar het wespennest. Dit doe je, maar zonder resultaat: je hebt wel wespen, maar geen wespennest in de tuin. Wat nu?

Waarom heb ik geen wespennest, maar wel wespen?

Ondanks dat je geen wespennest in de tuin hebt, kan jouw tuin wel in de aanvliegroute van hun wespennest naar voedsel zitten. In hun zoektocht naar voedsel zijn wespen waarschijnlijk bij jou thuis blijven hangen en blijven vanaf nu komen, zolang er voedsel beschikbaar is. In het voorjaar en de zomer gaan wespen op zoek naar voedsel. Laat dit nou net de tijd zijn dat ook mensen vaker buiten zitten met hun eten en drinken. Wespen ruiken dit echt van enorme afstanden en vinden zo dus ook voedsel bij jou thuis.

Hoe voorkom ik wespen?

Allemaal leuk dat die wespen op zoek zijn naar voedsel, maar liever niet bij mij thuis zal je denken. Maar hoe voorkom ik wespen in mijn huis en tuin? Het beste is eigenlijk om buiten niet meer etenswaren en drinken te nuttigen. Gaat je dit wat te ver, dan moet je zorgen dat je geen resten eten en drinken achterlaat buiten. En zorg dat je het voedsel te allen tijde goed afdekt op tafel. Dit geldt overigens ook voor je voedsel binnenshuis.

Ik heb wespen in huis

Inderdaad, wespen schromen niet om ook even bij jou binnen op zoek te gaan naar voedsel. Laat je aanrecht daarom ook altijd schoon achter, laat je vaatdoek niet te lang liggen en laat geen afwas staan. Voor jouw idee: een druppel ranja is voor een wesp al reden genoeg om bij jou naar binnen te gaan. Deze maatregelen zijn dan ook niet overdreven om wespen te voorkomen.

Waarom blijf ik maar last houden van wespen?

Houd je je strikt aan bovenstaande maatregelen, maar blijf je last houden van wespen en heb je nog steeds geen wespennest gevonden? Heb je trouwens ook aan je vuilnis gedacht? Wespen zijn er namelijk niet vies van om ook in jouw vuilniszakken op zoek te gaan naar voedsel. Zorg dus dat je vuilniszakken goed dichtdoet en afvalbakken goed afsluit. Als je wespenoverlast blijft houden, schakel dan hier een professionele ongediertebestrijder in. Wellicht vindt de bestrijder wel een wespennest, want wespen kunnen echt op de meest vreemde plekken een nest bouwen. Als dit het geval is, dan bestrijden we het wespennest voor je. Mochten ook wij geen wespennest vinden, dan zoeken we naar een andere oplossing, zodat jij geen last meer hebt van wespen.