Wespenoverlast

Wespenoverlast, wie herkent het niet? De aanwezigheid van wespen in en rondom je huis zorgt voor veel angst, irritaties en ongenoegen. Wanneer je last hebt van wespen, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Wel moet je het wespennest of in ieder geval de invliegopening van het wespennest hebben gevonden. Anders lukt het ongediertebestrijders niet om de wespenoverlast bij jou thuis weg te nemen.

Wespen steken

Het meest vervelende van wespenoverlast is het feit dat wespen steken. Wespen steken normaal gesproken alleen om hun prooidieren te doden, maar wij zien vaker dat ze zich er tegenover ons mee verdedigen. Zodra ze zich door ons bedreigd voelen, doordat wij bijvoorbeeld om ons heen slaan, worden wespen agressief en zullen steken. Een wespensteek is erg pijnlijk, maar vaak ongevaarlijk.

Wespennest in of rondom huis

Het hebben van wespenoverlast kan op twee manieren voorkomen. De eerste oorzaak van wespenoverlast is het hebben van een wespennest. Wanneer je een wespennest in of rondom huis hebt, dan krijg je te maken met de vliegroute van wespen naar en van hun nest, wespen in je huis of in de tuin en het agressieve gedrag van wespen.

Wespenoverlast door tijd van het jaar

De andere oorzaak van wespenoverlast is die wanneer we ons bijvoorbeeld op een terras, een camping of in een pretpark bevinden. Deze wespenoverlast heeft te maken met de tijd van het jaar. Wespen gaan rond deze tijd namelijk op zoek naar voedingsstoffen die vaak op deze plekken te vinden zijn.

Wespenoverlast verhelpen

Wil je van de wespenoverlast bij jou thuis af, dan dien je een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Ga niet proberen zelf wespen te bestrijden, dit zorgt alleen maar voor gevaarlijke situaties. Het verhelpen van de wespenoverlast bij openbare gelegenheden is lastiger. Het wespennest zit vaak niet in de buurt, dus dat heeft al geen zin. Wat je kunt doen om de wespenoverlast daar te verminderen, is het plaatsen van bijvoorbeeld zoetigheden iets verderop. Hier komen de wespen dan op af in plaats van waar de mensen zijn.

Wespenoverlast en op zoek naar professionele bestrijding?

Vul uw plaatsnaam in en kom direct in contact met uw lokale wespenbestrijder.