Wespenseizoen

Het wespenseizoen begint in het voorjaar, rond april. De koninginnen hebben overwinterd en worden vanaf dan weer actief om te beginnen met de bouw van hun wespennest. Hoe gunstiger het voorjaar verloopt, dus warm, droog en zonnig, des te meer koninginnen in de weer zijn om nesten te bouwen.

Wespennesten klaar

De bouw van het wespennest gaat door tot ongeveer juli. Dit doen de koninginnen niet alleen, maar samen met hun werksters. Als er in deze tijd weinig wespen doodgaan door bijvoorbeeld stormen, dan wordt de kans op erge wespenoverlast aanzienlijk.

Wespenoverlast in augustus grootst

De wespenoverlast is vooral in augustus groot. Eind juli zijn de wespennesten klaar en gaan alle wespen op zoek naar voedsel. Ongediertebestrijders maken vanaf dan overuren om bij iedereen wespen te bestrijden.

Toename aantal wespen

Het aantal wespen neemt jaarlijks nog steeds toe. Door het veranderende klimaat worden onze voorjaren steeds milder. Hierdoor overleven meer koninginnen het dan voorheen en blijven er meer koninginnen over die een wespennest bouwen en een wespenvolk stichten.

Wespenbestrijding in wespenseizoen

Zit je middenin het wespenseizoen en ervaar je overlast van wespen? Onderneem zelf geen actie, maar schakel een professionele ongediertebestrijder in om de wespen te laten bestrijden. Met de hulp van ervaren wespenbestrijders kom jij het wespenseizoen goed door.