×
Wespen bestrijder op dak

Wespenbestrijding

Wanneer je een wespennest hebt ontdekt in je huis of tuin, wees dan voorzichtig. Wespen reageren agressief en steken onmiddellijk als ze zich bedreigd voelen of wanneer hun nest in gevaar is. Om nare situaties te voorkomen, plan je zo snel mogelijk een wespenbestrijding.

Houd ramen gesloten

Zit het wespennest in de buurt van een raam, houd dit raam dan gesloten. Bij een wespennest onder de dakpannen, kijk dan uit bij het betreden van de ruimtes die zich onder het dak bevinden. Sluit deze ruimtes af. Dit geldt ook voor garages en schuurtjes.

Sluit de invliegopeningen nooit af!

Je zou misschien denken dat het dichtstoppen van de invliegopeningen een effectieve manier van wespenbestrijding is. DOE DIT NOOIT!! Wespen laten zich niet opsluiten en maken gewoon een andere uitgang. Hierbij gaan ze op het licht af. De kans is groot dat ze met zijn allen binnen in je huis terecht komen. Het uitvoeren van een goede wespenbestrijding wordt hierdoor ook nog eens lastiger dan nodig.

Zelf een wespenbestrijding uitvoeren

Zelf een wespenbestrijding uitvoeren is een risicovolle bezigheid. Wespen vallen al aan wanneer ze vinden dat je dicht in de buurt van hun nest komt. Wanneer een wesp steekt, alarmeren ze tegelijkertijd de andere wespen. De wespen vallen aan in een zwerm en steken jou en andere omstanders meerdere keren. Zelf een wespenbestrijding uitvoeren raden wij dan ook af.

Schakel een professionele wespenbestrijder in

Heb je een wespennest in je huis of tuin en veroorzaakt dit overlast? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor een wespenbestrijding. Een ervaren wespenspecialist beschikt over de juiste bestrijdingsmiddelen én over veilige beschermingsmiddelen. Een professionele wespenbestrijder helpt je snel, efficiënt en veilig met een wespenbestrijding, zonder risico’s voor jou en je gezin.

Een wespennest verwijderen

Probeer nooit om zelf een wespennest te verwijderen. De wespen vallen jou en iedereen in jouw buurt zonder aarzelen aan. Het volledige wespenvolk steekt je meerdere malen. Jaarlijks belanden tientallen mensen in het ziekenhuis met meer dan honderd wespensteken, nadat ze hebben geprobeerd om een wespennest te verwijderen. Laat eerst de wespen bestrijden in het wespennest door een professionele ongediertebestrijder. Nadat de wespenbestrijding is gelukt, kan je eventueel het wespennest verwijderen. Nodig is dit niet; het nest vergaat vanzelf en wordt nooit opnieuw gebruikt.