Wespen bestrijdingsmiddelen

Wespen in je huis of tuin zijn erg vervelend en veroorzaken behoorlijk wat overlast. Uiteraard wil je zo snel mogelijk van dit ongedierte af. Wanneer je wespen wilt bestrijden met wespen bestrijdingsmiddelen, dien je eerst hun nest te vinden. Een enkele wesp doodmaken, heeft geen zin. Het hele nest moet uitgeroeid worden, wil je volledig van ze afkomen. Diverse wespen bestrijdingsmiddelen zijn verkrijgbaar waarmee je een wespennest en dus de wespen kunt bestrijden. Pas deze ’s avonds toe, de kans is dan het grootst dat alle wespen zich in het nest bevinden en jou niet steken. Houd er wel rekening mee dat de wespen bestrijdingsmiddelen voor consumenten minder werkzame stoffen bevatten en daardoor minder effectief zijn dan de wespen bestrijdingsmiddelen die professionals mogen toepassen.

Het wespennest vinden

Waar moet je een wespennest zoeken? Wespen maken hun nest het liefst in holle ruimten. Ze zijn dan ook met name te vinden in nestkasten, in hangende struiken, in holle bomen, in de spouwmuur, onder plafonds, onder het dak en onder de dakgoot. Wanneer je het wespennest hebt gevonden, kun je beginnen met het bestrijden van de wespen met wespen bestrijdingsmiddelen. Hierbij heb je de keuze tussen chemische- en biologische wespen bestrijdingsmiddelen.

Wespen schuimspray en wespenpoeder zijn de meest gangbare wespen bestrijdingsmiddelen om wespen mee te bestrijden. Deze middelen zijn niet altijd opgewassen tegen hardnekkige wespennesten. Heb je veel last en wil niets werken? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Als je graag een ongediertebestrijder in de arm neemt die minder chemische wespen bestrijdingsmiddelen gebruikt, dan moet die bestrijder in het bezit zijn van het KAD-keurmerk.

Chemische wespen bestrijdingsmiddelen

Als je zelf aan de slag gaat met chemische wespen bestrijdingsmiddelen om wespen te bestrijden, volg dan heel nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Waarom is dit zo belangrijk? Gebleken is dat veel mensen deze wespen bestrijdingsmiddelen verkeerd gebruiken, wat schadelijk is voor mens, dier en milieu. De chemische wespen bestrijdingsmiddelen die jij als consument kunt kopen, moeten zijn goedgekeurd door het Ctgb. Dit college houdt rekening met de risico’s voor mensen, dieren en het milieu. Hoe weet je of dit middel is toegestaan? Dan staan er vier of zes cijfers gevolgd door een N. op de verpakking. Zo niet, dan is het bestrijdingsmiddel illegaal. Voor vragen of klachten over een chemisch bestrijdingsmiddel kun je terecht bij de NVWA.

Wespen schuimspray

De wespenspray wordt voornamelijk gebruikt voor plekken waar niet eenvoudig bij is te komen. In andere gevallen vaak gebruik gemaakt van wespenpoeder. Denk hierbij aan nesten waarvan de ingang zo moeilijk te bereiken is dat je er nauwelijks wespenpoeder in kunt strooien. Een spray is eenvoudig in gebruik en kan je ook direct gebruiken. De spray is vooral handig wanneer de ingang van het wespennest aan de onderkant zit, dit is meestal het geval. Wanneer je alle voorzorgsmaatregelen in acht hebt genomen, spray je geruime tijd in het nest. Ook het binnenste van het nest moet je langdurig bespuiten. Ruimten waarin je sprayt, dien je daarna een tijdje goed te luchten.

Wespenpoeder

Wespenpoeder zit in een strooibus of stuifflacon. Deze poeder pas je toe als het mogelijk is om de poeder in de ingang van het nest te strooien. Doordat de wespen in en uit hun nest vliegen, spreiden ze het poeder en sterven uiteindelijk hierdoor. Vaak moet je meerdere keren strooien om de wespen te bestrijden. Blijf te allen tijde voorzichtig. Wespen kunnen alsnog agressief worden. Is het wespennest hardnekkiger is dan je verwachtte en hebben de wespen bestrijdingsmiddelen geen succes of wil je het risico niet nemen, schakel dan professionals in. Wij weten precies wat we moeten doen om de wespen aan te pakken.