Wespenbestrijding in gemeente Deventer uitbesteden of zelf doen?

Zodra in het voorjaar de wespenkoninginnen hun oude nest verlaten en een nieuwe familie op een nieuwe plek willen beginnen, kan een heuse wespenplaag ontstaan. In sommige nesten kunnen wel 20 koninginnen zitten, terwijl wespen zich razend snel vermenigvuldigen.

Hieronder gaan we in op de bestrijding en preventie van wespen bij u in de gemeente Deventer, en geven wat algemene tips. Want volgens onderzoek hebben woningen en bedrijven in Deventer veel meer overlast van wespen en wespennesten dan elders in Overijssel.

Bedenk dat een koningin uit een wespennest zo’n 50.000 eitjes bij zich draagt om te laten bevruchten. Haar gevolg van talloze wespen bouwt daarvoor graag een nest op veilige plekken als dakpannen of de spouwmuur. De meest voorkomende wespen in Deventer bij particulieren of bedrijven zijn de hoornaar en de Duitse wesp. Naast het Deventer buitengebied zijn wespen met name actief in de binnenstad, de Vijfhoek, de Zandweerd, de Platvoet en aanpalende dorpen als Twello, Schalkhaar en Diepenveen.

Een gecertificeerde ongediertebestrijder in de gemeente Deventer mag werken met insecticiden die particulieren niet mee mogen werken

Bij elke wespensteek komt er in het menselijk lichaam gif binnen die een geur verspreidt waardoor een hele kolonie wordt gemobiliseerd. Wespen kunnen dan als groep gaan aanvallen. In het ergste geval belanden mensen dan in een ziekenhuis en soms treden er tijdelijke ademhalingsproblemen op.

Ook kunnen wespen voedselvergiftiging veroorzaken. Ze zijn dol op voedsel met eiwitten en suikers en laten hierop graag hun ziekteverwekkende urine achter. De bestrijding van een wespennest bij u in Deventer kan daarom het beste maar zo vlug mogelijk plaatsvinden. Laat hiervoor bij voorkeur een erkende ongediertebestrijder langskomen.

Effectief wespennest bestrijden met een plaagdierbestrijder in de gemeente Deventer

Een ongedierteprofessional heeft zwaarder gif dan u zelf kan of mag kopen. De ongediertebestrijder zal een giftig poeder spuiten in het nest of dicht bij de nestingang, want soms kan het door de ligging lastig zijn om dichtbij te komen. In dat geval nemen wespen die in de buurt van de ingang zijn het poeder vanzelf mee naar binnen. Wespennesten in struiken op zolder zijn het makkelijkst, in dakgoten of onder dakpannen is complexer.

Wel zal een bedrijf in ongediertebestrijding in Deventer bij voorkeur het wespennest zo milieuvriendelijk mogelijk opruimen. Dit geldt vooral als ze zich in uw tuin bevinden, een plek waar u liever geen wespenpoeder heeft.

Een ervaren ongediertebestrijdingsbedrijf is een goed plan als u voorgoed wil afrekenen met een wespennest. Ondanks de zelf toe te passen middelen met citroenschijfjes, kruidnagel, koffiebonen of wierook zal u merken dat een professional écht effectief kan optreden. Hij zal een deskundige inventarisatie maken, komt dan met de juiste oplossing en voor een redelijke prijs bent u dan uw wespennest in Deventer kwijt.

Wat zijn in Deventer de kosten voor wespennest verwijderen?

Afgezien van de eventuele voorrijkosten hangen de prijzen voor een wespennest verdelgen af van de omvang van het nest en de periode dat zij er al zitten, het type locatie, de hoogte hiervan en de vraag of u een nabehandeling wenst.

De prijs voor wespen bestrijden bij u in Deventer is natuurlijk even een investering, maar dan mag er daarna lange tijd van uitgaan dat u geen overlast meer zal hebben. Want bedenk maar wat voor grote schade ze kunnen aanbrengen op plekken als spouwmuren, dakgoten en ventilatievoegen. Om nog mar te zwijgen over wespensteken en het overdragen van ziektes!

Voor de bestrijding van wespen of een wespennest in Deventer kunt u terecht in uw eigen stad, gaat u voor een lage prijs en goede service kunt u ook kiezen voor een landelijk werkende ongediertebestrijder.