Wespennest in de grond

Denk je dat een wespennest altijd hoog zit, zoals in jouw spouwmuur, in de schuur of in een boom? Dat is niet zo, wespen maken ook regelmatig hun nesten in de grond, gewoon bij ons in de tuin. Des te gevaarlijker, omdat we ons er vaak niet bewust van zijn dat er een dergelijk wespennest in de grond zit.

Pas op voor wespen in de tuin

Het risico schuilt zich in het feit dat wij vaak niet verwachten dat er bij jou in de tuin een wespennest in de grond zit. Ben jij bijvoorbeeld heerlijk aan het tuinieren, dan kun je zomaar het wespennest verstoren met het risico van een agressieve zwerm wespen als gevolg. Of zijn jouw kinderen lekker aan het spelen, dan lopen ze het risico dat ze worden aangevallen door de wespen, wanneer ze over het wespennest lopen.

Waarom maken wespen een nest in de grond?

Wespennest in de grond

Je vraagt je af waarom wespen in de grond hun wespennest maken, terwijl er zoveel andere plekken zijn? Wespenkoninginnen zijn soms erg creatief in hun keuze voor een plaats voor het te stichten wespennest. Als ze rondvliegen op zoek naar een plek, komen ze dan bijvoorbeeld een oud muizenhol of een holle ruimte rondom plantenwortels tegen. Een ideale, beschutte plek, vinden ze.

Moet ik een wespennest in de grond bestrijden?

Kijk, als het wespennest in de grond ergens diep in de struiken zit, heb je er waarschijnlijk niet zoveel last van. Dan is het ook niet erg noodzakelijk om het wespennest te laten bestrijden, zolang je het wespennest maar vermijdt. Is er echter regelmatig activiteit rondom het wespennest, dan moet je toch eens een professionele bestrijding overwegen. Houd ook rekening met de aanvliegroute, die kan wel toevallig in jouw looproutes zitten. Dan wordt het ineens een stuk vervelender.

Professioneel wespen bestrijden

Houd er echter rekening mee dat de overlast wel erger wordt naarmate het later in het seizoen wordt. Ook al lijkt de overlast mee te vallen in het voorjaar, in het najaar kun je toch erg last van de wespen krijgen. Dan had je ze beter meteen kunnen laten bestrijden. Heb je een wespennest in de grond opgemerkt, dan laat je het beste direct een professionele ongediertebestrijder langskomen. Voor een ervaren wespenbestrijder bij jou uit de buurt, klik je hier.