Wespennest in de schuur

Naast wespennesten in huis komen ongediertebestrijders ook regelmatig wespennesten in de schuur tegen. Ondanks dat het risico niet zo groot lijkt, omdat de wespen niet bij jou in huis zitten, schuilt er zeker een gevaar in een wespennest in de schuur.

Gevaar van een wespennest in de schuur

Wespennest in de schuurWat is het gevaar van wespen in jouw schuur? Een wespennest in de schuur vormt een risico, omdat we ons er vaak simpelweg niet bewust van zijn dat er een nest zit. Vaak zit het wespennest ergens verstopt waar het ongestoord verder kan groeien. Zodra je dan met spullen gaat trekken in jouw schuur, heb je de kans dat je het nest verstoort, waardoor de wespen agressief worden.

Verwijder het wespennest niet zelf

Wanneer je veel wespen ziet in jouw schuur, wespen af en aan ziet vliegen naar jouw schuur of een vermoeden hebt waar het wespennest zit in de schuur, raden wij het echt af om zelf actie te ondernemen. Ga niet op eigen houtje naar het wespennest op zoek, laat staat dat je het wespennest zelf probeert te verwijderen. De kans dat dit mis gaat is vele malen groter.

Blijf uit de buurt van het wespennest

Het beste is om gewoon uit de buurt te blijven van het wespennest. Ga niet met spuitbussen aan de slag of proberen de invliegopening af te dichten. Wespen voelen zich bedreigd, worden agressief en twijfelen niet om jou aan te vallen. Bovendien helpt het niet, omdat wespen zich altijd weten te bevrijden door overal door heen te knagen. Het is dan ook niet veilig om zomaar de schuur te betreden. Wanneer je de schuurdeur opendoet, kunnen de wespen jou zomaar in een zwerm aanvallen.

Wespen professioneel bestrijden

Om van de wespen in jouw schuur af te komen, raden wij aan om de wespen professioneel te laten bestrijden. Professionele ongediertebestrijders weten het wespennest in jouw schuur veilig te bereiken en bestrijden de wespen effectief. Een ervaren wespenbestrijder bij jou uit de buurt, vind je hier. Eenmaal bestreden, is het niet eens nodig om het wespennest te verwijderen. Als het wespennest in de schuur jou in de weg zit, kan je dit na een tijdje wel weghalen.