Wespennest in huis

Een wespennest in en rondom huis geeft veel overlast. Ondanks dat je er op het begin vaak weinig van merkt, zijn op een gegeven moment de gevolgen van een wespennest in je buurt duidelijk te merken. Naast een wespennest in huis, komen ook veel wespennesten in de schuur, wespennesten in de spouwmuur en wespennesten in de grond voor.

Wespennest herkennen

Hoe weet je nu of je een wespennest in huis hebt? De aanwezigheid van een wespennest in huis is te herkennen aan het af en aan vliegen van wespen naar een specifieke plek. Vooral in juni, wanneer het wespennest zich in de beginfase begint, is dit te merken. In sommige gevallen kun je het nest ook gewoon zien zitten. Een wespennest is als het ware een papieren bol met een gat onderin waar de wespen in en uit vliegen.

Overlast van wespen in huis

Na de zomer ontstaan vaak de ergere klachten, dan bereikt het wespennest ongeveer zijn maximale grootte. Stel dat er een wespennest boven je plafond zit, dan kunnen er op een gegeven moment vochtige plakken tevoorschijn komen op het plafond. Ook ervaar je veel overlast van wespen in huis wanneer de aanvliegroute net op een vervelende plek zit. Bijvoorbeeld net in een looproute. Wanneer jij dan om je heen slaat, voelen de wespen zich bedreigd en worden agressief.

Invliegopening niet afdichten

Het is absoluut geen oplossing om de invliegopening van het wespennest dicht te maken om van de wespenoverlast af te zijn. Wespen zijn prima in staat om door alles heen te knagen, dus eruit komen ze sowieso en dan wil je de wespen niet tegenkomen. Het hoeft ook niet zo te zijn dat ze via de invliegopening naar buiten komen, als het makkelijker is om een andere weg te kiezen, doen wespen dat. Zo komen ze ook binnen in jouw huis terecht en dat is het laatste wat je wenst.

Wespennest in huis bestrijden

Om gevaarlijke situaties te vermijden, raden wij aan om een wespennest in huis altijd te laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Op deze manier gebeurt het snel, veilig en effectief. Hier kun je contact opnemen met een wespenbestrijder bij jou uit de buurt.