Wespennest in de spouwmuur

Zie je wespen aan en af vliegen naar jouw huis, maar heb je geen idee waar ze blijven? Wellicht zit er wel een wespennest in de spouwmuur. Zo’n wespennest in de spouwmuur kan voor veel overlast zorgen.

Gevolgen wespennest in de spouwmuur

Wanneer wespen hun wespennest in jouw spouwmuur gepland hebben, dan moet jouw isolatiemateriaal eraan geloven om ruimte te maken voor het wespennest. Als jouw looproute of zitgelegenheden dan ook nog eens kruisen met de aanvliegroute van de wespen naar hun nest, dan ontstaan er al snel problemen. Wespen voelen zich bedreigd en zullen gaan steken.

Invliegopening van wespennest niet afdichten

Voordat je denkt dat het afdichten van de invliegopening een oplossing is, lees dan even verder. Op het moment dat jij de wespen in hun nest opsluit, laten ze het er niet bij zitten. Ze knagen net zolang, totdat ze eruit kunnen en je kunt je voorstellen dat ze dan niet erg vrolijk zijn.

Wespennest in de spouwmuur voorkomen

Als je een wespennest in de spouwmuur hebt, laat je deze het best zo snel mogelijk bestrijden voordat er ernstige schade is toegebracht. Maar hoe kun je nu een wespennest voorkomen in je spouw? Er zijn speciale ventilatieroosters beschikbaar die je op de ventilatieopeningen kunt bevestigen, vaak komen wespen in jouw spouwmuur immers door deze ventilatieopeningen.

Wespennest in de spouwmuur verwijderen

Omdat een wespennest naarmate het seizoen vordert steeds verder groeit, is het aan te raden om zo snel mogelijk in te grijpen als je een wespennest in de spouwmuur hebt. Laat het wespennest bestrijden door een professionele ongediertebestrijder en het wespennest kan je dan na een tijdje verwijderen. Een ervaren wespenbestrijder uit de buurt vind je hier, deze geeft je overigens ook advies over te nemen maatregelen.