×
Wespennest in openbare ruimte

Wespennest in openbare ruimte

Zie jij een wespennest zitten in een openbaar gebouw, zoals de bibliotheek, in de speeltuin waar je kind vaak speelt of in het park waar je altijd met de hond wandelt? Ook dan wil je van deze wespen af, maar is dit jouw verantwoordelijkheid? Nee, dat is het niet. Het wespennest bevindt zich namelijk niet op jouw terrein, maar in de openbare ruimte, het eigendom van de gemeente. Het is de taak van de gemeente om een wespennest in openbare ruimte te bestrijden.

Melding maken van wespennest in openbare ruimte

Ondanks dat het niet jouw taak is om de wespen te bestrijden, is het wel aan jou om de gemeente hiervan op de hoogte te stellen. Het is niet zo dat gemeenteambtenaren de hele dag rondrijden door de gemeente op zoek naar wespennesten. Als jij dus een wespennest ziet, is het jouw taak om dit bij de gemeente te melden. Zij komen er immers niet achter als niemand de moeite neemt om een melding te maken. De gemeente schakelt daarna een professionele ongediertebestrijder in om de wespen te bestrijden.

Wespenbestrijding gemeente

Er is een tijd geweest dat je een beroep kon doen op de gemeente als je last had van wespen, ook al bevond het wespennest zich op jouw terrein. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Nu ben je zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van de wespen. Als je last hebt van wespen, dan is de kans groot dat er ergens een wespennest in de buurt zit. Probeer deze te vinden en zie of het wespennest zich op jouw grond bevindt of op die van de gemeente.

Wespennest op eigen terrein

Zit er een wespennest in of rondom jouw huis, zoals op zolder, in de spouwmuur, heg, schuur of grond? Dan hoef je niet op hulp te rekenen van de gemeente. Dit is namelijk jouw eigen terrein waar het wespennest zich op bevindt. Degene die jou wel graag te hulp schiet, is een professionele ongediertebestrijder. Een wespennest bestrijden is niet zonder risico’s, dus pak deze hulp met beide handen aan.

Neem contact op bij twijfel

Heb je het wespennest gevonden, maar vind je het twijfelachtig of het wespennest zich wel of niet in de openbare ruimte bevindt? Schroom niet en bel meteen naar jouw gemeente. Gemeenten vinden het geen probleem om de wespen te laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder als blijkt dat het hun verantwoordelijkheid is. Maar je begrijpt ook dat ze niet meer bij iedereen thuis wespen gaan bestrijden. Dus heb jij last van wespen en zit het wespennest bij jou thuis, schakel dan onze professionele ongediertebestrijder in om de wespen te bestrijden.